5 redenen om een website te laten ontwerpen

Het internet is tegenwoordig nog drukker dan de oliebollenkraam op 31 december. Dus, als je serieus wilt opvallen in dit drukke online landschap en je doelgroep wilt overtuigen, zul je een website moeten hebben die er niet alleen goed uitziet, maar ook conversies regelt alsof het niets is.  Maar een website maken die gebruiksvriendelijk, goed vindbaar is én goed converteert? Dat is voor veel ondernemers lastig te realiseren. Daarom vertellen we je in dit artikel de 5 belangrijkste redenen om je website te laten ontwerpen door een professionele webdesigner. 

Heb je vragen over een website laten ontwerpen?

Neem contact met ons op!

1. Je eerste indruk maakt het grote verschil

 

Je weet wat ze zeggen: “Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.” En in de online wereld is je website die allereerste kennismaking met je bezoekers. Als je kiest voor een website laten ontwerpen door een specialist, krijg je geen rommeltje van kleuren en tekst. Nee, je krijgt een digitaal visitekaartje dat volledig afgestemd is op jouw merkidentiteit. Zo’n professioneel webdesign trekt mensen als een magneet aan!

2. Je wilt een website die niet alleen mooi, maar ook gebruiksvriendelijk is

 

Ooit een website bezocht waarvan je geen flauw idee had hoe je naar de contactpagina moest? Precies, dat willen we dus niet. Wanneer je je website laat ontwerpen door experts in webdesign krijg je niet alleen een mooie, maar ook een gebruiksvriendelijke website. Knoppen waar ze horen te zitten, navigatie zo soepel als gesmolten chocolade en alles schreeuwt: “Kijk hier, hier moet je zijn!” Dus als je wilt dat mensen op je website blijven rondhangen en niet snel wegklikken, is een gebruiksvriendelijk webdesign dé manier om dit te realiseren.

3. Je wilt een website die niet alleen mooi, maar ook goed vindbaar is

 

Wist je dat Google dol is op websites die er niet alleen goed uitzien, maar ook gebruiksvriendelijk en relevant zijn voor gebruikers? Juist ja, daar komt het stukje SEO, ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie, om de hoek kijken. Als je met het ontwerpen van je website rekening houdt met verschillende SEO factoren, zoals veel gebruikte zoekwoorden en een logische menustructuur, dan zul je zien dat je website omhoog klimt in de zoekresultaten. Dat betekent dat wanneer iemand op zoek is naar jouw product of dienst, ze jouw website bovenaan vinden. Je kunt het zien als een cadeautje dat blijft geven.

4. Je wilt je merk laten uitgroeien van een mug naar een olifant

 

Jouw merkidentiteit is belangrijker dan de juiste hashtag op Instagram. Daarom is het van belang dat je website, die je kunt beschouwen als het online visitekaartje van jouw merk, jouw merkidentiteit in alle aspecten naar voren laat komen. Wanneer je kiest voor een website laten ontwerpen door een webdesigner ben je verzekerd van een professioneel webdesign zorgt ervoor dat je merk consistent is, waardoor men dit gaat herkennen. De grote merken zijn groot geworden doordat zij consistent zijn in alles wat ze doen. Een expert weet alles van webdesign en weet precies welke kleuren, lettertypes en visuals gebruikt moeten worden zodat het webdesign naadloos aansluit bij jouw merkidentiteit. Dus, als je jouw merk wilt uitbouwen van een mug naar een olifant kan een webdesign laten maken door een professional van essentieel belang zijn.

5. Je wilt een responsive webdesign

 

Je wilt uiteraard dat jouw webdesign er op ieder apparaat goed uitziet. Om dat te realiseren is het van belang om een responsive webdesign te maken. Dat wil zeggen dat het ontworpen design zich automatisch aanpast aan het apparaat waar de gebruiker jouw website of webshop op bezoekt. Zo blijft het design intact en daarmee blijft de gebruikerservaring op ieder apparaat hetzelfde. Met het alsmaar toenemende gebruik van smartphones en het feit dat Google bij het indexeren van de website als eerste kijkt naar het mobiele design, is een responsief webdesign vrijwel cruciaal geworden om bezoekers op de website te houden en goed vindbaar te zijn. Een professionele webdesigner maakt jouw webdesign flexibel én zet jouw bezoekers aan tot actie door het implementeren van pop-ups, contactformulieren en call-to-action knoppen.  

Website laten ontwerpen door een online marketing bureau

 

Een online marketing bureau voegt aanzienlijke waarde toe aan het ontwerpproces van je website door hun diepgaande inzicht in gebruikersgedrag. Wij als online marketeers begrijpen als geen ander hoe bezoekers zich bewegen op een website en waar ze afhaken. Met dit inzicht kunnen we in samenwerking met onze webdesigners een doordacht webdesign creëren dat het gedrag van gebruikers positief beïnvloedt. Door strategische plaatsing van call-to-action knoppen, aantrekkelijke visuele hiërarchie en vloeiende navigatie, worden bezoekers middels het webdesign geleid naar conversiepunten. Dit resulteert in een naadloze gebruikerservaring die niet alleen betrokkenheid stimuleert, maar ook leidt tot een hogere conversieratio en uiteindelijk een groter zakelijk succes. Kies daarom voor een conversieverhogend webdesign en laat jouw webdesign maken door een online marketing bureau!

Samenwerken met GetForward

 

Van die eerste indruk tot die laatste conversie, met een professioneel webdesign. Of je nu een webdesign voor een website of webshop wilt laten maken: onze webdesigners hebben de kennis, ervaring en middelen in huis om een webdesign op maat te leveren dat volledig aansluit bij jouw wensen en merkidentiteit. In samenwerking met onze SEO specialisten leveren we niet alleen een goed uitziend webdesign, maar zorgen we er direct voor dat jouw website gebruiksvriendelijk is én goed scoort bij zoekmachines. 

Dus, waar wacht je nog op? GetForward is de partner om jouw website te laten ontwerpen! We ontwerpen niet alleen succesvolle websites, maar zijn we ook gespecialiseerd in het stukje webbouw, website onderhoud en website hosting. Neem contact op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Heb je vragen over een website laten ontwerpen?

Neem contact met ons op!

SEO scan

SEO scan

SEO scan