Instagram Adverteren

Instagram is met meer dan 8,5 miljoen Nederlandse gebruikers een zeer interessant platform om op te adverteren. Het platform is veruit het meest interactief van alle sociale mediakanalen en kent vele advertentiemogelijkheden. Wil jij beginnen met Instagram adverteren maar ben je niet bekend met social media adverteren? Of wil je meer resultaten behalen met jouw huidige Instagram campagnes? Neem dan contact op en ontdek de mogelijkheden met Instagram adverteren!

Razendsnel vooruit?

Neem contact met ons op!

Wat is Instagram Ads?

Instagram is één van de snelstgroeiende social media platformen. Instagram advertenties zijn betaalde berichten die getoond worden aan de getargete doelgroep, om de marketingdoelstellingen van bedrijven te bereiken. Doordat het platform de afgelopen jaren veel heeft ontwikkeld in advertentiemogelijkheden is het een ideaal platform om op te adverteren.

Hoe werkt Instagram adverteren?

Allereerst begin je met een Instagram account. Je kunt jouw Instagram account vervolgens als bedrijfsaccount instellen waardoor je toegang krijgt tot advertentiemogelijkheden. Instagram adverteren werkt vrijwel hetzelfde als Facebook adverteren. De advertenties op Instagram worden dan ook in dezelfde interface samengesteld als Facebook advertenties. Dit komt omdat Instagram een aantal jaren geleden is overgenomen door Facebook. Het biedt een enorm voordeel dat Facebook en Instagram beiden uit hetzelfde advertentieplatform werken. Zo kunnen alle targeting opties die voor Facebook in te stellen zijn ook voor Instagram gebruikt worden en andersom. Ook kun je gemakkelijker adverteren op beide platformen om zo het bereik te vergroten en/of verschillende doelgroepen aan te spreken.

Soorten Instagram advertenties

Als je aan de slag gaat met Instagram adverteren kun je kiezen uit diverse soorten advertenties. We hebben ze hieronder kort uitgelicht:

Dit is de meest eenvoudige advertentievorm aangezien je slechts één afbeelding nodig hebt. Je kunt zowel een staande als een liggende of een vierkante afbeelding gebruiken. Vaak komt dit advertentietype terug in de Instagram feed van je doelgroep.

Met video advertenties maak je gebruik van een (korte) video waarin je je doelgroep (afhankelijk van je doelstelling) informeert of aanzet tot actie. Het bewegende beeld bij video advertenties spreekt doorgaans meer gebruikers aan dan vaststaande beelden. 

Dit is één van de nieuwste advertentietypes op Instagram, maar desalniettemin zeer interessant en effectief. Bij deze advertentievorm verschijnt jouw promotie als story tussen andere Instagram stories door.

Deze advertentievorm is vergelijkbaar met Story advertenties. Gebruikers kunnen de reel advertentie liken, opslaan, delen of een reactie plaatsen.

Deze advertentievorm is een advertentie die uit een serie afbeeldingen bestaat. Een carrousel kan uit minimaal 2 en maximaal 10 afbeeldingen bestaan. Gebruikers kunnen vervolgens door deze afbeeldingen heen swipen. Deze advertentievorm wordt voornamelijk veel ingezet door webshops.

Collectie advertenties zijn vergelijkbaar met video advertenties. Deze advertentievorm verschijnt in de feed van je doelgroep in de vorm van een video. Het verschil is dat de collectie advertenties bestaan uit een reeks afbeeldingen die als video achter elkaar worden getoond, waardoor het iets weg heeft van een diavoorstelling.

Wil jij meer resultaten behalen met Instagram adverteren? Besteed jouw Instagram ads dan uit aan GetForward. Onze specialisten denken graag met je mee over het type advertentie en het inrichten van jouw campagnes om de juiste doelgroep te bereiken. Daarnaast beschikken zij over de tijd, expertise en online marketing tools om maximale resultaten te behalen uit jouw Instagram Ads. Ook voor een advertising strategie op maat kun je bij ons terecht.

Voordelen van adverteren op Instagram

Instagram advertising kent vele voordelen. Zo kun je met Instagram adverteren bijvoorbeeld snel en gemakkelijk je doelgroep bereiken. Andere voordelen zijn:

  • Hoge betrokkenheid
  • Een van de goedkoopste manieren van adverteren
  • Continue innovatie aan advertentiemogelijkheden
  • Bereik de belangrijkste doelgroep met aanpasbare targetingopties
  • Geplaatste berichten in een handomdraai promoten

Ook ben je niet afhankelijk van het Instagram algoritme met Instagram adverteren. Het is wel belangrijk om de trends en ontwikkelingen van sociale media in de gaten te houden en daarop in te spelen met advertenties. Succesvol adverteren op Instagram is dan ook een doorlopend proces van creëren, analyseren en optimaliseren van advertenties en Instagram campagnes om te kijken wat het beste werkt bij jouw gekozen doelgroep.

Ben jij geïnteresseerd in Instagram adverteren en wil je meer informatie? Neem dan contact op en inventariseer vrijblijvend de mogelijkheden!

Waarom investeren in Instagram adverteren?

Het posten op sociale media kanalen is gratis. Daarom is de inzet van social media advertenties in veel gevallen zeer interessant. Adverteren via Instagram draagt bij aan het vergroten van je merkbekendheid en bereik. Daarnaast bouw je loyaliteit op bij je bestaande klanten en nieuwe klanten/doelgroepen zien dat jij actief bent. Dit bouwt vertrouwen op bij jouw doelgroep, wat het aantrekken van nieuwe klanten een boost geeft en jouw bedrijf sterk kan laten groeien. Met de juiste call to action overtuig jij jouw doelgroep om actie te ondernemen. Heb je interesse in Instagram adverteren of wil je vrijblijvend meer informatie? Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Instagram advertentie kosten

De kosten van Instagram adverteren zijn uiteenlopend. Adverteerders kunnen een budget instellen voor de looptijd, een maximaal dagbudget en je kunt ook een bod doen met je advertenties. Ook kun je instellen dat je pas betaalt als iemand uit je doelgroep de gewenste actie uitvoert. Je kunt je advertentiebudget op ieder gewenst moment later nog wijzigen. Je bepaalt dus zelf hoeveel je aan een advertentie wilt uitgeven. Afhankelijk van je doelstelling kun je een budget instellen.

Onze werkwijze

Als wij aan de slag gaan met Instagram adverteren, inventariseren wij altijd in een kennismakingsgesprek wat jouw wensen, behoeften en marketingdoelstellingen zijn. Op basis van jouw doelgroep en merkidentiteit vormen wij een strategie op maat. Door het bedenken van een advertising strategie op maat kun je gestructureerder, constanter en effectiever te werk gaan en zul je eerder resultaten behalen uit jouw inspanningen rondom Instagram advertising. Vervolgens stellen we een contentkalender op. We kunnen inhaken op gebeurtenissen zowel in als buiten je bedrijf. Op deze manieren zorgen we voor maximale engagement op je posts. Als de contentkalender compleet is, zal de strategie uitgerold worden. Je krijgt iedere maand van ons een rapportage die inzicht geven in de resultaten van jouw Instagram advertenties. We houden regelmatig contact om de campagnes bij te sturen en houden de trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zo zijn wij dé strategische groeipartner die je zoekt. Meer informatie over onze werkwijze en diensten vind je op onze website.

Instagram adverteren uitbesteden

Wil je beginnen met Instagram adverteren, maar ben je beperkt in tijd, expertise of middelen? Of ben je al actief met Instagram adverteren en wil je meer uit jouw advertenties en campagnes halen? Dan is GetForward de partner die je zoekt. Als online marketing bureau zijn wij gespecialiseerd in alle facetten van online marketing, waaronder online adverteren en social media adverteren. Onze specialisten beschikken over de tijd, kennis en middelen om maximale resultaten te behalen uit jouw Instagram Ads. Naast Instagram adverteren kun je ook LinkedIn adverteren, TikTok adverteren, Youtube adverteren, Twitter adverteren, Spotify adverteren, Snapchat adverteren, Marketplace adverteren en Pinterest adverteren aan ons uitbesteden. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw website.

Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

Online groei scan

Vragen? Neem contact met ons op!
SEO scan

SEO scan

SEO scan