Google Display adverteren

Wil jij jouw bereik en naamsbekendheid bij je doelgroep vergroten? Dan is Google display adverteren de uitkomst. Door middel van gepersonaliseerde beeld advertenties die getoond worden aan jouw doelgroep op websites die gerelateerd zijn aan jouw product of dienst werk jij aan branding én leid jij jouw potentiële klanten naar je website. Wil jij jouw display advertenties laten monitoren door specialisten? Besteed jouw Google display adverteren dan uit aan GetForward en haal het maximale uit jouw advertentiebudget. Neem contact op voor meer informatie en ontdek de mogelijkheden voor jouw website.

Razendsnel vooruit?

Vraag nu gratis een Ads scan aan voor jouw website!

Wat zijn display advertenties?

Display advertenties zijn beeldadvertenties in de vorm van banners die op externe websites of platformen geplaatst worden. Je kunt op meerdere kanalen display advertenties inzetten. Ook kun je in Google Ads kiezen uit verschillende advertentietypen. Zo heb je bij steeds meer websites de mogelijkheid om responsive display advertenties in te zetten. Als jij gericht bent op naamsbekendheid en bereik vergroten met Google adverteren is deze advertentievorm een ideaal middel om op grote schaal de doelgroep te bereiken.

Hoe werkt Google display advertising?

De eerste stap is het aanmaken van een Google Ads account voor jouw bedrijf. In Google Ads kun je display campagnes aanmaken. Je kunt vervolgens doelen instellen, doelgroepen targeten, een budget instellen, advertentietypen selecteren en beeldmateriaal toevoegen. Voordat je begint met Google display advertising is het raadzaam om onderzoek te doen naar de doelgroep (wie is je doelgroep, wat zijn de interesses van de doelgroep, op welke kanalen is de doelgroep het meest actief, etc.) en doelen te bepalen. Wat wil je met jouw display advertenties bereiken? Je kunt hierbij denken aan het promoten van je merk, merkbekendheid vergroten, het aantal converterende websitebezoekers verhogen of websitebezoekers opnieuw bereiken. Als je dit helder voor jezelf hebt, kun je jouw display advertenties gerichter insteken.

Wat zijn de voordelen van Google display adverteren?

Google display adverteren is in vele opzichten een aantrekkelijke advertentievorm. Zo zijn display advertenties:

 • Een relatief goedkope optie
  Een groot voordeel van Google display adverteren is het feit dat je met een klein budget toch enorm veel mensen kunt bereiken. Zo betaal je alleen per klik, terwijl vele anderen die niet geklikt hebben jouw advertentie toch ook hebben gezien. Het is dus een relatief goedkope manier om jouw bereik en naamsbekendheid bij de doelgroep te vergroten.

 • Visueel aantrekkelijk
  Met display ads heb je de mogelijkheid om je huisstijl en imago in de beeldadvertentie te verwerken, om jouw advertentie visueel aantrekkelijk te maken en te laten opvallen. Met standaard Google advertenties is dat niet mogelijk.

 • Breed inzetbaar
  Google display ads geeft je de mogelijkheid om op grote schaal jouw bereik en naamsbekendheid te vergroten. Je hebt de keuze uit miljoenen websites, apps en video’s om jouw display advertenties op te plaatsen. Zo is Google display advertising breed inzetbaar.

 • Goed meetbaar
  Een ander voordeel van Google display ads is dat de resultaten goed meetbaar zijn. Zo kun je exact meten hoeveel conversies gerealiseerd zijn door de advertentie. Hierdoor kunnen campagnes eenvoudig bijgestuurd en advertenties eenvoudig geoptimaliseerd worden.

 • Ideaal voor branding
  Door het visuele karakter van deze advertentievorm is het een ideale manier om te investeren in branding. Je kunt de beeldadvertenties geheel zelf vormgeven en daarin jouw logo, huisstijl en merkidentiteit verwerken.

Ben jij al overtuigd van de voordelen? Neem dan contact op en ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen!

Advertentiemogelijkheden

Naast Google banner ads heb je ook andere advertentiemogelijkheden om uit te kiezen. Je hebt met Google display adverteren de mogelijkheid tekstadvertenties responsive te maken. Hierbij stel je meerdere titels en beschrijvingen in, waarbij Google op basis van machine learning de beste combinaties maakt van titels en beschrijvingen en deze toont aan bezoekers voor de beste resultaten. Ook kun je met geüploade beeldadvertenties volledige controle behouden over de advertenties in je campagnes. Deze geüploade beeldadvertenties kun je ook responsive maken door aan te geven in welk formaat de advertentie voor diverse plaatsingen moet worden aangepast.

Andere display ads kanalen

Je kunt display advertenties inzetten op diverse kanalen. Voordat je een kanaal kiest, is het verstandig om te onderzoeken op welke kanalen jouw doelgroep het meest actief is. Op basis daarvan bepaal je de kanalen om display advertenties op te plaatsen. Zo haal je het maximale uit jouw display ads. Je kunt display advertenties plaatsen op:

 • Youtube
  Je kunt ook op Youtube adverteren met display advertenties. Hier wordt ruimte voor gereserveerd in de video zelf en ernaast. Je kunt een platte banner onderaan de video plaatsen.
 • Apps
  Diverse apps bieden ook de mogelijkheid om display advertenties op te plaatsen. De mogelijkheden in formaten en posities verschillen per app.

Waarom kiezen voor uitbesteden?

Om display advertenties zo effectief mogelijk te laten werken, is het van belang om jouw Google display campagnes te monitoren, bij te sturen en advertenties te optimaliseren. Hierbij is het inspelen op actuele trends ook van belang. Dit geheel is best tijdrovend. Daarom nemen wij deze taak graag bij jou uit handen. Zo kun jij je focussen op andere belangrijke taken. Onze Ads specialisten hebben de tijd, kennis en ervaring om het maximale uit jouw budget te halen en jouw display advertenties zo efficiënt mogelijk in te steken. Hierbij houden wij altijd een oog op de trends en proberen wij daar zo goed mogelijk op in te spelen. Daarnaast denken we ook op strategisch niveau met je mee. Zo kunnen wij samen met jou een advertising strategie op maat uitdenken en nastreven. Zo ga jij razendsnel vooruit met jouw website! Neem contact op voor meer informatie over display advertenties en ontdek de verdere mogelijkheden van zoekmachine adverteren!

Waar kunnen wij je verder mee helpen?

Als online marketing bureau zijn wij gespecialiseerd in alle facetten van online adverteren. Zo kunnen wij je niet alleen helpen met Google display adverteren, maar ook met:

Wil jij razendsnel online groeien met jouw website? Kies dan voor GetForward als online groeipartner. Onze specialisten leveren resultaatgerichte diensten en strategieën op maat. Zo kunnen wij jouw behoeften vervullen, jouw doelen realiseren én tegelijkertijd maximale waarde leveren aan jouw doelgroep. Meer informatie over onze diensten lees je op onze website.

Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

GFSEAscan

Google Ads scan

GFSEAscan
Vragen? Neem contact met ons op!
SEO scan

SEO scan

SEO scan