Zoekwoorden onderzoek

Als je jouw website wilt optimaliseren, is het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek de eerste stap. Het is belangrijk om te weten op welke zoekwoorden en zoektermen jouw doelgroep zoekt om daar vervolgens goed op in te kunnen spelen. Als je een zoekwoorden analyse wil laten uitvoeren is GetForward de juiste partner. Wij leveren waardevolle onderzoeken en wijzen je op de grootste kansen voor jouw website op het gebied van zoekmachine optimalisatie. En dat ook nog eens volledig op maat. Klaar om vooruit te gaan? Laat jouw zoekwoorden onderzoek dan uitvoeren door onze SEO specialisten!

Klaar om vooruit te gaan?

Neem contact met ons op!

Wat zijn zoekwoorden?

Zoekwoorden en zoektermen zijn woorden of een groep woorden die gebruikt worden als zoekopdracht in de zoekmachine. Je kunt ervoor kiezen om jouw website te optimaliseren op basis van longtail en short tail zoekwoorden. Een voorbeeld van een short tail zoekwoord is ‘’zoekwoord’’. Een voorbeeld van een long tail zoekwoord is ‘’zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren’’. Het voordeel van longtail zoekwoorden is dat er minder concurrentie is en dat je de zoekintentie van de gebruiker beter kunt inschatten, waardoor je er ook beter op kunt inspelen. Dit resulteert in een hoger conversiepercentage. De keerzijde is dat mensen minder vaak zoeken op longtail zoekwoorden.

Wat is een zoekwoorden onderzoek?

Een zoekwoorden onderzoek is een onderzoek naar woorden en termen die mensen gebruiken in de zoekmachine om te zoeken naar een bepaald product of dienst. Het doel van het onderzoek is het vinden van relevante zoekwoorden en -termen die jouw doelgroep gebruikt zodat deze ook gebruikt kunnen worden voor advertenties of voor het optimaliseren van de website. Op deze manier wordt jouw website zichtbaarder voor de doelgroep waardoor er meer bezoekers op jouw website zullen belanden. Laat jouw zoekwoorden onderzoek uitvoeren door de SEO specialisten van GetForward voor maximaal rendement uit jouw optimalisaties!

Het belang van een zoekwoorden onderzoek

Een goede zoekwoorden analyse is essentieel voor zowel een advertising strategie als een SEO-strategie. Het is van belang dat je begrijpt wat de zoekintentie is van jouw doelgroep, zodat je daar op in kunt spelen. Je kunt jouw website vervolgens optimaliseren op basis van de meest gebruikte zoekopdrachten door jouw doelgroep. Je kunt de content, de pagina titels en beschrijvingen en andere on-page factoren van de website aanpassen op basis van de belangrijkste zoektermen die uit het zoekwoorden onderzoek naar voren zijn gekomen. Op deze manier zal de zoekmachine jouw website relevanter vinden voor jouw doelgroep, waardoor je hoger scoort in de zoekmachine resultaten. Jouw doelgroep zal beter in staat zijn om jouw website te vinden en in aanraking te komen met jouw producten- en/of dienstenaanbod. Om jouw website op een goede manier te kunnen optimaliseren is het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek dus essentieel! Wil je jouw website volledig omgooien? Met webdesign kunnen we jouw website ook compleet opnieuw inrichten om jouw SEO prestaties te maximaliseren.

Stappen om te nemen na het zoekwoorden onderzoek

Als je de belangrijkste zoekwoorden en zoektermen van jouw doelgroep hebt achterhaald, kun je een strategie daarop toespitsen. Wij helpen je graag bij het bepalen van een strategie en het optimaliseren van de website. Onze SEO specialisten kunnen je ondersteunen en/of ontzorgen op het gebied van:

Ook kun je een gratis SEO scan aanvragen om de huidige SEO prestaties te laten meten. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat wij voor jouw website kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Zoektermen onderzoek laten uitvoeren door GetForward

Wil je een zoektermen onderzoek laten uitvoeren? Laat dit dan over aan de specialisten van GetForward. Wij hebben de kennis en de tools om een uitgebreid zoekwoorden onderzoek te kunnen leveren waar je waardevolle inzichten uit kunt halen én grote stappen mee kunt zetten. Een goed begin is het halve werk. Laat daarom jouw zoekwoorden onderzoek uitvoeren door de SEO specialisten van GetForward!

Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

SEO scan

SEO scan

SEO scan