E-mail marketing

E-mail marketing is één van de oudste online marketingkanalen die er bestaan, zelfs ouder dan het internet zelf. Veel bedrijven maken gebruik van dit kanaal om hun (potentiële) klanten te bereiken, te overtuigen en te binden. Ook vandaag de dag is e-mail marketing nog steeds interessant voor zowel B2B als B2C gerichte bedrijven en kent het vele voordelen. Niet alleen de lage investeringskosten en de snelheid waarmee je een grote doelgroep kunt bereiken, maar ook omdat deze vorm van direct marketing een zeer hoge ROI kent en de resultaten goed te meten zijn. Wil jij e-mail marketing inzetten voor jouw bedrijf en door middel van het zenden van de juiste boodschap op het juiste moment naar de juiste ontvanger jouw omzet verhogen? Neem dan contact op en haal het maximale uit jouw e-mail marketing!

Razendsnel vooruit?

Aan de slag met E-mail marketing? Neem contact met ons op!

Wat is e-mail marketing?

E-mail marketing is een online marketingkanaal die bedrijven inzetten om hun doelgroep te bereiken, te binden en te verleiden tot conversie. Hiervoor worden e-mails met bijvoorbeeld nieuws, aanbiedingen, aankoopbevestigingen of beoordelingsaanvragen gestuurd naar (potentiële) klanten, gevuld met klikbare links die naar de website of webshop navigeren. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze vorm van direct marketing een zeer effectieve werking heeft voor zowel B2B als B2C gerichte bedrijven.

Hoe werkt e-mail marketing?

Er bestaan verschillende softwares die gemakkelijk in te zetten zijn voor e-mail marketing. Met deze software kun je geautomatiseerde mail flows instellen en ook mailings personaliseren. Door middel van geavanceerde tools binnen de softwares kun je gemakkelijk de resultaten inzien en analyseer je het koopgedrag per klant. Speel hierop in met jouw mailings en haal het maximale uit jouw e-mail marketing! Meer weten over onze aanpak? Neem dan gerust eens contact op!

Waarom investeren in e-mail marketing?

Met e-mail marketing kun je gemakkelijk testen waar de interesses liggen van jouw doelgroep en op deze manier beter inspelen op de behoeftes. Daarnaast bereik je met email marketing op een relatief eenvoudig manier een grote groep. En stem jouw email marketing goed af op wat jouw doelgroep aanspreekt.

 • Integratie met jouw huidige CRM-systeem​
 • Hoge ROI
 • Resultaten goed meetbaar door geavanceerde softwares
 • Kan voor meerdere fases in de salesfunnel ingezet worden
 • Een van de goedkopere marketingkanalen om in te zetten​
 • Écht gepersonaliseerd op de ontvanger​
 • Werkt in iedere markt. Zowel B2C als B2B is e-mail marketing effectief.

E-mail marketing voorbeeld

Je kunt E-mail marketing voor uiteenlopende doeleinden gebruiken. Zo kun je klanten informeren, laten converteren, binden en inspireren via mailings. Je kunt gebruik maken van marketing automation door mail flows in te stellen op basis van persoonlijke gegevens. hierbij kun je denken aan:

 • Verjaardagsmails
 • Welkomstmails
 • Achtergelaten winkelmandje (Abandoned cart) mails
 • Aankoop- en verzend bevestigingsmails
 • Laat je mening achter / review mails
 • Heractivatie mails (bijvoorbeeld korting op je volgende bestelling)

Je kunt uiteraard ook algemene mails sturen, zoals:

 • Nieuwsbrieven
 • Sale aankondigingen
 • Inspiratiemails

Wil je meer halen uit jouw e-mail marketing? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!

Het belang van een strategie

Zonder een heldere strategie maak je het lastig om doelen te behalen en jouw doelgroep op de gewenste manier te triggeren. Een strategie brengt structuur in jouw uitingen en maakt het makkelijker om doelen en resultaten te behalen. Daarnaast kan het implementeren van een gedegen strategie bijdragen aan het vertrouwen van jouw klant. Bij het vormen van een strategie dien je rekening te houden met een tal van factoren. GetForward helpt je graag bij het vormen van een sterke E-mail marketing strategie. Ook het implementeren van de strategie kun je gerust aan ons overlaten. Onze specialisten hebben de kennis, ervaring en online marketing tools in huis om jouw E-mail marketing naar een hoger niveau te tillen.

E-mail marketing uitbesteden

Ben je op zoek naar een e-mail marketing bureau? Dan hoef je niet verder te zoeken. Bij GetForward kennen we alle ins en outs van email marketing zodat jij het maximale uit je mailinglijst kan halen. Wij helpen je graag met het vergaren van een grote en relevante mailinglijst. Met het goed inzetten van e-mail marketing zorg jij voor een betere binding met je huidige klanten en zorg je voor een stijging van je omzet. Ben jij klaar om vooruit te gaan en het maximale uit jouw E-mail marketing te halen? Neem dan contact op! Meer informatie over onze diensten en werkwijze vind je op onze website.

Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

Online groei scan

Vragen? Neem contact met ons op!
SEO scan

SEO scan

SEO scan