SEO strategie

Wil jij online beter geworden worden door jouw doelgroep? Dan zul je moeten investeren in zoekmachine optimalisatie of online adverteren. Maar hoe vlieg je zoekmachine optimalisatie strategisch aan? Een doordachte strategie dient als een routekaart die jou helpt om de gewenste stip op de horizon te bereiken. Deze stip is de nummer 1 positie op de zoekresultatenpagina! Wil jij een ijzersterke en duurzame SEO strategie? Neem contact op met onze specialisten en ontdek de mogelijkheden voor jouw website.

Razendsnel vooruit?

Heb je een ijzersterke SEO strategie nodig? Neem contact met ons op!

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, in Nederland bekend onder de term zoekmachine optimalisatie. Het doel van SEO is om hoge posities in de resultatenpagina van zoekmachines te bereiken. Om deze posities te bereiken is het van belang om de techniek, content en autoriteit van je website te optimaliseren. Hoge organische posities leiden tot veel relevant verkeer op je website. Dit resulteert in meer belletjes, aanvragen, conversies en meer omzet. Het investeren in SEO is dus cruciaal om de online vindbaarheid van je website te verbeteren. Vooral gezien het feit dat je er jaren later nog de vruchten van kunt plukken.

Wat is een SEO strategie?

Een SEO strategie is een langetermijnplan dat je opstelt om organisch beter vindbaar te zijn in zoekmachines. Door een doordacht plan op te stellen kun je gestructureerd en efficiënt te werk gaan, wat positief bijdraagt aan de resultaten van jouw SEO inspanningen. In een SEO strategie zijn vaak de drie pijlers autoriteit, techniek en content uitgesplitst. Deze drie pijlers vragen om evenveel aandacht. Alleen als alle pijlers op orde zijn, zal je maximaal rendement behalen met jouw website.

Voordelen van een SEO strategie

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het opstellen en implementeren van een SEO strategie. Allereerst is zoekmachine optimalisatie de meest duurzame vorm van marketing. Met de juiste inspanning kun je jaren resultaten behalen uit organisch verkeer. Daarnaast bespaart het veel tijd als je gestructureerd te werk gaat én gegronde inspanningen leveren meer resultaten op. Ook zijn SEO inspanningen goed meetbaar. Zo kun je door resultaten te meten en analyseren exact inzien wat er aan organische posities, bezoekers, leads en omzet is gerealiseerd. In tegenstelling tot SEA zijn SEO inspanningen blijvend. Als je na een tijd hoge posities hebt behaald in de zoekmachine resultaten en besluit te stoppen met investeren, kun je nog steeds maanden profiteren van eerdere inspanningen. Benieuwd naar meer voordelen van een SEO strategie? Neem gerust eens contact op!

Onderdelen van een sterke strategie

Het belangrijkste onderdeel van een sterke SEO strategie is het bepalen van de doelen in de vorm van KPI’s voor jouw organisatie. Hierbij kun je denken aan het stijgen in organische posities, het aantal conversies uit organisch verkeer, de organische conversiewaarde of het zichtbaarheids percentage van jouw website verhogen. Op basis hiervan kun je een strategie bedenken om deze doelen te behalen. Zo kun je ook het effect van jouw SEO inspanningen beter meetbaar maken en duidelijk in beeld brengen in hoeverre dit heeft bijgedragen aan het verkrijgen van meer website bezoekers, meer leads en een omzetverhoging. Een doordachte SEO strategie is vaak uitgesplitst in drie onderdelen: techniek, content en autoriteit. Een website dient op alle drie de onderdelen voldoende geoptimaliseerd te zijn om goed te ranken in zoekmachines.

Techniek

Techniek is een belangrijk onderdeel om te analyseren voor het bedenken van een SEO strategie. Voer eerst een technische analyse uit en maak een nulmeting van je website. Hiervoor kun je crawling tools als Screaming Frog gebruiken. Het is van belang om de gebruiksvriendelijkheid en crawlbaarheid van je website te verhogen om beter vindbaar te zijn in zoekmachines. Als een zoekmachine jouw website pagina’s niet goed kan indexeren, zal de zoekmachine deze pagina’s ook niet goed laten ranken. Daarom is een goede techniek de basis van organische vindbaarheid. Als je hebt ontdekt in de technische analyse waar technische fouten zijn bij jouw website, kun je de techniek gaan optimaliseren.

Content

Het tweede belangrijke onderdeel is het maken van een content analyse. Sluit jouw content aan bij de verwachtingen en zoekvraag van je doelgroep? In deze contentanalyse maak je een nulmeting en kun je een aanvullend zoekwoorden onderzoek uitvoeren. Hierbij is het verstandig om te focussen op niche zoekwoorden. Dit zijn zoekwoorden waar iets minder op gezocht wordt, maar daardoor ook iets minder concurrentie op zit. Vooral als je begint met SEO is dit een interessante strategie. Als je hebt vastgesteld op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden door de doelgroep en een overzicht hebt van de zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt, kun je jouw SEO strategie hierop toespitsen.

Autoriteit

Om je website goed te laten ranken binnen zoekmachines is het van belang om naast een goede techniek en sterke content ook autoriteit op te bouwen. Dit kun je doen door middel van linkbuilding. Je kunt dit proces stroomlijnen door er eerst een linkbuilding strategie voor te bedenken. Je kunt backlinks kopen, maar ook natuurlijk verkrijgen. Bij linkbuilding verwerf je kwalitatieve links die verwijzen naar jouw website. Deze links zijn geplaatst op andere websites. Op deze manier geeft een domein een stukje waarde met deze link aan jouw website. Dit verhoogt jouw domein autoriteit en dat bevordert jouw positie in de zoekmachine resultaten! Omdat er in het verleden veel misbruik werd gemaakt van het kopen van links, zijn daar straffen voor ingesteld. Google kan een penalty uitdelen als jouw backlinkprofiel onnatuurlijk is opgebouwd. Dat maakt het hebben van een linkbuilding strategie tegenwoordig nog belangrijker. Ook dit onderdeel is belangrijk om uit te werken in een SEO strategie.

Een strategie op maat

Wil jij een duurzame en onderscheidende SEO strategie voor jouw website? Kies dan voor GetForward als strategisch partner. Als online marketing bureau zijn wij gespecialiseerd in alle facetten van online marketing, zowel strategisch als operationeel. Daarnaast leveren wij maatwerk. Zo zullen we een strategie bedenken die aansluit bij jouw wensen, behoeften en doelen. Met een SEO strategie van GetForward kun jij resultaatgericht te werk gaan, voor optimale resultaten. Meer organisch websiteverkeer, meer leads en meer omzet! Ben jij klaar om vooruit te gaan? Kies dan voor maatwerk en behaal topposities in de zoekmachine resultaten met een SEO strategie op maat!

SEO werkzaamheden uitbesteden

Het bedenken van een sterke SEO strategie gaat gepaard met de juiste implementatie. Als de werkzaamheden niet aansluiten bij de strategie, zullen stijgingen in posities uitblijven. Wij helpen bedrijven bij het bedenken van onderscheidende strategieën, zoals een duurzame SEO strategie, maar ook bij het implementeren van deze strategieën in hun online marketing. Zo kun je linkbuilding en SEO copywriting en on page SEO ook aan ons uitbesteden. Onze SEO specialisten zijn in staat om jouw SEO techniek te optimaliseren en jouw website autoriteit te verhogen, zodat jij hogere posities behaalt in Google en meer organisch verkeer verkrijgt op je website. Lees meer over onze SEO diensten op onze website of neem contact op voor meer informatie!

Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

SEO scan

SEO scan

SEO scan
Vragen? Neem contact met ons op!