Google Shopping uitbesteden

Wil jij jouw producten uit je webshop direct verkopen via zoekmachines en extra laten opvallen in de zoekmachine resultaten? Dan zijn Google Shopping advertenties dé manier om dit te realiseren. Je vergroot met deze advertentievorm je online zichtbaarheid en kan jouw producten op grote schaal onder de aandacht brengen. Om maximaal rendement uit jouw Google Shopping advertenties te behalen is het van groot belang om de advertenties up-to-date te houden. Zo voorkom je dat er onjuiste informatie over bijvoorbeeld voorraad of prijzen wordt getoond. Besteed deze tijdrovende klus uit aan onze specialisten. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld. Wij zorgen ervoor dat jouw Google Shopping campagnes maximaal renderen. Hoe wij dat doen? We leggen het graag aan je uit. Neem gerust eens contact op!

Razendsnel vooruit?

Vraag nu gratis een Ads scan aan voor jouw website!

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een vorm van Google adverteren waarbij je advertenties kunt tonen met afbeeldingen en productinformatie. Door het visuele karakter van deze Shopping advertenties val je extra op in de zoekmachine resultaten en kun je een groot aantal gebruikers bereiken. Om te beginnen met Google Shopping heb je een Google Merchant Center account nodig die gekoppeld kan worden aan een Google Ads account. Vervolgens dien je een Google Shopping Feed aan te maken om een Google Shopping campagne te starten binnen jouw Ads account. Draai je al Google Shopping campagnes maar ben je beperkt in kennis of tijd? Of behalen jouw campagnes niet het gewenste rendement? Kies dan voor Google Shopping uitbesteden! Ook voor Google display adverteren ben je bij ons aan het juiste adres. Onze Ads specialisten helpen je graag razendsnel vooruit.

Wat zijn de voordelen van Google Shopping?

Google Shopping is een uitgelezen kans om zoekers met een duidelijke koopintentie naar jouw website te leiden. Aangezien deze zoekers al een koopintentie hebben en de prominente positie van Shopping advertenties, is de kans op een klik groter en daardoor ligt het conversiepercentage bij deze advertentievorm ook gemiddeld hoger. Daarnaast worden zoekers die de advertentie te zien krijgen goed geïnformeerd over het aanbod, omdat de productinformatie en afbeelding direct zichtbaar is. Net als bij standaard zoekmachine advertenties betaal je per klik. Dit maakt het ook een relatief goedkope advertentievorm.

Google Shopping campagnes

Als je een Shopping campagne gaat aanmaken, dienen een aantal zaken ingesteld te worden. Hierbij kun je denken aan het land van verkoop, het dagbudget en de plek van weergave. Daarnaast kun je bij het aanmaken van een campagne uit twee campagne soorten kiezen. Je kunt kiezen voor:

  • Standaard Google Shopping campagnes
    In deze standaard campagnes heb jij de controle. Jij bepaalt welke afbeeldingen en productinformatie uit jouw Product Feed Google weergeeft aan de gebruiker. Deze campagnes richten zich enkel op het tonen van productadvertenties in de zoekmachine.
  • Google Smart Shopping campagnes
    Deze campagnes zijn volledig geautomatiseerd, waarbij Google op basis van algoritmes bepaalt welke afbeeldingen en productinformatie wordt getoond aan de gebruiker. Dit geldt voor zowel plaatsingen in de zoekmachine als bannering.

De meest gebruikte campagne soort is Smart Shopping. Dit omdat Google met behulp van machine learning vaak de meest effectieve Shopping advertenties kan weergeven aan de gebruiker, waardoor dit soort campagnes gemiddeld beter renderen. Wil je beginnen met online adverteren via Google Shopping en wil je Google Shopping uitbesteden? Neem dan contact op, onze specialisten helpen je graag verder.

Waarom Google Shopping uitbesteden?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om Google Shopping uit te besteden. Zo vragen maximale resultaten om veel tijd, aangezien de productinformatie die getoond wordt up-to-date dient te blijven. Als de informatie bij jouw product niet klopt (verkeerde prijs of verkeerde voorraadinformatie bijvoorbeeld) is dit nadelig voor jouw resultaten. Daarnaast dient het verloop van campagnes geanalyseerd te worden om op basis van die data de campagnes te optimaliseren. Met het monitoren en optimaliseren van jouw Shopping campagnes behaal je de beste resultaten. Naast tijd kost adverteren ook veel geld als advertentiecampagnes niet efficiënt zijn ingericht. Onze Ads specialisten beschikken over de benodigde tijd, ervaring en kennis om de beste resultaten te behalen. Kies daarom voor Google Shopping uitbesteden. Wij verzekeren je van effectieve Shopping campagnes waardoor jij meer relevante websitebezoekers verkrijgt en meer conversies realiseert.

Ontdek de kracht van maatwerk

Als je kiest voor Google Shopping uitbesteden is een gebrek aan tijd of online marketing kennis vaak de reden. Onze Ads specialisten zijn gespecialiseerd in Google adverteren. Zo kun je ook Bing adverteren en remarketing aan ons overlaten. Onze specialisten hebben de tijd om jouw campagnes te monitoren, resultaten te analyseren en advertenties te optimaliseren om zo de beste resultaten te behalen. Het is per slot van rekening ons vak! Om kracht bij jouw advertenties te zetten leveren wij enkel maatwerk. Zo zetten wij jouw online marketingstrategie door in jouw Shopping campagnes om jouw persoonlijke doelen te behalen. Ontdek de kracht van maatwerk en besteed Google Shopping uit aan onze specialisten!

Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

GFSEAscan

Google Ads scan

GFSEAscan
Vragen? Neem contact met ons op!
SEO scan

SEO scan

SEO scan