Marketplace adverteren

Met een constante stijging in het aantal online verkopen worden ook marketplaces steeds populairder. Door het toenemende aantal gebruikers is het een interessant kanaal om de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten met advertenties. Ook ligt het percentage transactionele zoekopdrachten aanzienlijk hoger bij marketplaces (bijna 90%). Van alle zoekopdrachten is slechts 20% transactioneel. Transactionele zoekopdrachten zijn zoekopdrachten met een koopintentie. Dit gegeven biedt adverteerders zeer interessante mogelijkheden via marketplace platforms. Wil jij marketplace adverteren en ben je benieuwd wat wij op het gebied van marketplace marketing kunnen betekenen? Neem dan contact op!

Razendsnel vooruit?

Neem contact met ons op!

Wat is marketplace adverteren?

Marketplace adverteren is simpelweg het adverteren op marketplaces. Dit zijn online verkoopplatformen die doorgaans een breed assortiment aan producten aanbieden. Deze producten worden aangeboden door een tal van aanbieders. Als je een webshop hebt, kun je jouw producten aanbieden door middel van een productfeed. Specifieke producten kun je beter zichtbaar maken bij jouw gewenste doelgroep door deze te promoten.

Wat zijn de voordelen van marketplace marketing?

De groei van marketplaces zal zich de komende jaren nog wel even voortzetten en daarom is het een gemiste kans als je hier als webshop geen gebruik van maakt om je bereik en zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast profiteer je van vele andere voordelen als je investeert in marketplace adverteren:

 • Groter bereik met kleine investering (omdat je vaak alleen betaalt per verkocht product)
 • Betere online zichtbaarheid
 • Meer kans op conversie door hoge percentage transactionele zoekopdrachten

Vooral in de E-commerce markt is marketplace marketing steeds meer een onmisbaar onderdeel van de strategie, aangezien steeds meer klantreizen beginnen bij marketplaces.

Hoe werkt marketplace marketing?

Als adverteerder op marketplaces zijn er een aantal voorwaarden waar je je aan dient te houden. Bij de meeste marketplace platformen moet je zijn aangemeld als verkoper. Bij de ene marketplace kost dat geld, bij de andere betaal je enkel per verkocht product. Vervolgens kun je producten toevoegen en deze tegen betaling beter zichtbaar maken bij jouw doelgroep(en). Deze doelgroep(en) kun je zelf instellen. Marketplace zal jouw gepromote producten bovenaan de buying blocks van jouw doelgroep(en) tonen. Dit geeft jouw bedrijf de kans om onder de aandacht bij je doelgroep te komen en je omzet te laten stijgen. Marketplace marketing is onmisbaar in een goede e-commerce strategie. Onze specialisten denken graag met je mee en bedenken een strategie op maat. Neem contact op voor meer informatie over marketplace marketing of inventariseer de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

Waar kun je marketplace adverteren?

De bekendste marketplace platforms in Nederland zijn Marktplaats, Bol.com en Facebook Marketplace. Minder bekende marketplaces zijn Amazon en Beslist. Op ieder platform zijn de voorwaarden en het gebruik van de marketplaces anders. Met Amazon heb je eenvoudig toegang tot de internationale markt. Bol.com is momenteel de meest aantrekkelijke marketplace om op te adverteren in Nederland. Op basis van jouw doelen en doelgroepen zul je moeten bepalen welke marketplace(s) voor jouw bedrijf het meest interessant zijn om op te adverteren.

Online adverteren: GetForward is de juiste partner

Wil je marketplace marketing uitbesteden? Onze SEA specialisten beschikken over de juiste kennis en marketingtools om jouw advertenties maximaal te laten presteren. Wij kunnen je verder helpen of zelfs volledig ontzorgen op meerdere gebieden van online adverteren, namelijk:

 • Facebook adverteren
 • TikTok adverteren
 • Instagram adverteren
 • Snapchat adverteren
 • LinkedIn adverteren
 • Twitter adverteren
 • Pinterest adverteren
 • YouTube adverteren
 • Spotify adverteren
 • Google shopping adverteren
 • Google Display adverteren

Wil je meer weten over onze diensten op het gebied van online adverteren of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

Online groei scan

Vragen? Neem contact met ons op!
SEO scan

SEO scan

SEO scan