Zoekmachine optimalisatie

In de online wereld is zoekmachine optimalisatie (ook wel bekend als Search Engine Optimization) essentieel om de concurrentie voor te blijven. Zo gebruikt men steeds vaker zoekmachines als Google of Bing om online op zoek te gaan naar producten of diensten. Door middel van zoekmachine optimalisatie kun jij met jouw website een toppositie in de zoekmachine resultaten bereiken. Dit brengt vele voordelen met zich mee, te denken aan een betere online vindbaarheid, meer relevante bezoekers op de website én meer conversies. Daarbij is het een duurzame marketingstrategie. Als je stopt met zoekmachine optimalisatie, verdwijn je niet direct uit de zoekmachine resultaten. Dit is wel het geval bij zoekmachine adverteren.

Wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie of ben je benieuwd naar wat wij voor jou en jouw website kunnen betekenen? Neem dan eens contact op met onze specialisten!

Razendsnel vooruit?

Neem contact met ons op!

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie betekent eigenlijk het verbeteren van jouw website. Je kunt een website op verschillende punten optimaliseren. Een geoptimaliseerde website wordt beter gevonden in zoekmachines als Google. Daarom wordt dit ook wel zoekmachine optimalisatie (SEO) genoemd. Is jouw website al SEO (Search Engine Optimization) geoptimaliseerd? Er zijn veel voordelen van goed scoren in zoekmachines zoals Google. Wij vertellen je graag meer over de voordelen en de werking van zoekmachine optimalisatie.

De drie pijlers van zoekmachine optimalisatie

Technische SEO is belangrijk voor het zorgen van een goede gebruikerservaring. Zoekmachines hechten veel waarde aan websites met een goede gebruikerservaring. Door de website technisch te optimaliseren, zal deze ook een betere positie krijgen in de zoekresultaten.

On-page SEO omvat eigenlijk alles wat gebruikers op jouw website met het oog kunnen zien. Hierbij kun je denken aan content, tekst bij afbeeldingen, paginatitels en pagina beschrijvingen. Door relevante inhoud te plaatsen op jouw pagina’s, zullen deze hoger worden gepositioneerd in de zoekresultaten van de zoekmachine.

Sommige websites verwijzen naar andere websites door middel van links. Dit worden ook wel externe links genoemd. Als veel relevante en betrouwbare websites naar jouw website linken, vinden zoekmachines jouw website relevant. Dit bevordert de positie van jouw website in de zoekmachine resultaten. Door deze links (ook wel backlinks genoemd) te ontvangen van andere websites, verkrijgt jouw website autoriteit. Met linkbuilding kun je een sterk backlinkprofiel opbouwen. Dit backlinkprofiel omvat alle externe links die naar jouw website linken. Het doel van linkbuilding is dan ook om jouw online autoriteit te vergroten, wat leidt tot betere posities in de zoekmachine resultaten.

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Er zijn tegenwoordig eindeloos veel websites te vinden online en nog veel meer pagina’s. Een website bestaat vaak uit meerdere pagina’s. Ook online heb je te maken met concurrentie. Maar hoe kan jouw website boven deze concurrentie uitstijgen? Doe dit door het optimaliseren van jouw website. Met zoekmachine optimalisatie kun je jouw website stapsgewijs verbeteren. Hierdoor word je sneller en beter gevonden in Google!

Voordelen van SEO

Het optimaliseren van je website door middel van SEO brengt vele voordelen met zich mee. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Ben jij benieuwd hoe jouw website scoort op het gebied van SEO? Wij doen graag gratis een SEO scan van jouw site.

Waarom een SEO Scan?

De content van jouw website is een belangrijk onderdeel van onze SEO scan. We kijken of jouw pagina’s goed staan ingesteld voor zoekmachine optimalisatie (on-page SEO). Daarnaast kijken wij naar 4 andere belangrijke factoren die invloed hebben op het goed scoren in zoekmachines zoals Google. In de scan beoordelen wij:

 • Concurrentieanalyse
  Benieuwd hoe jouw concurrenten het doen? We leggen een aantal belangrijke SEO scores naast elkaar.
 • Technische SEO
  Wij kijken of de technische aspecten van jouw website goed zijn ingesteld. Maak jij bijvoorbeeld al gebruik van structured data?
 • On-page SEO
  Hierin bekijken wij jouw content op individuele pagina’s. Staat alles goed voor de zoekmachines?
 • Autoriteit
  Ben jij al bezig met het verkrijgen van backlinks? Heeft jouw website al veel domein autoriteit?
SEO scan

Redenen om zoekmachine optimalisatie uit te besteden

SEO zorgt voor meer winst, omzet en nieuwe klanten. De online wereld verandert constant en snel. Hierdoor is het moeilijk om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Als online marketingbureau hebben wij actuele kennis over de online wereld en zijn we specialist in ons vakgebied. Hierdoor kun jij je focussen op je onderneming en zorgen wij voor de juiste website optimalisaties!

SEO uitbesteden aan GetForward

Wil jij online meer zichtbaar zijn en jouw website optimaliseren door middel van zoekmachine optimalisatie? Dan is GetForward de juiste partner. Onze specialisten kunnen jou op verschillende manieren adviseren en ontzorgen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Door het bedenken en uitvoeren van een passende SEO strategie scoort jouw website binnen enkele maanden hoog in de zoekmachine met verschillende pagina’s. Van het uitvoeren van zoekwoordenonderzoeken tot SEO copywriting en van linkbuilding tot on-page SEO: onze SEO specialisten doen er alles aan om jouw website optimaal te laten presteren in de zoekmachine resultaten!

Wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw website? Neem dan nu contact op met onze SEO specialisten!

Zij gingen je voor
Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

SEO scan

SEO scan

SEO scan
Vragen? Neem contact met ons op!