Youtube adverteren

Voordelen van Youtube advertenties:

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw website? Vraag nu een gratis scan aan of neem contact met ons op.

Razendsnel vooruit?

Neem contact met ons op!

Wat is Youtube Adverteren?

Youtube bestaat al meer dan 15 jaar en is inmiddels een van de meest bezochte websites ter wereld. Dagelijks worden er meer dan 300.000 nieuwe video’s geplaatst. Buiten de geplaatste video’s wordt Youtube tegenwoordig steeds meer als streamingplatform gebruikt. Adverteren in Youtube gaat via Google. Het is mogelijk om met video content te adverteren voor of tijdens geüploade video’s en banners te laten zien. 

Waarom kiezen voor Youtube Ads?

Zoals eerder op deze pagina verteld is Youtube geschikt voor zowel prospecting als retargeting. Hoe zit dat nou precies? Dat heeft te maken met uitgebreide targetingsmogelijkheden die er zijn binnen Youtube.

Je kan er namelijk voor kiezen om websitegebruikers te retargeten via Youtube. Maar ook kan je advertenties van jouw bedrijf laten zien bij Youtube accounts die goed bij jouw product of dienst aansluiten. 

Vaak lopen we bij het targetten op Youtube accounts er tegenaan dat de accounts content maken met veel verschillende onderwerpen, waardoor de prestaties van je Youtube campagnes niet het maximale resultaat behalen. Om toch wel het maximale resultaat te behalen targetten we daarom vaak ook video’s in een bepaalde categorie. Zo weet je zeker dat je boodschap bij de juiste doelgroep wordt vertoond.

Daarbij is het in Youtube mogelijk om met verschillende soorten advertenties te adverteren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een “non-skippable ad”. Deze advertentie kan niet doorgeklikt worden, waardoor je zeker bent dat je advertentie helemaal afgekeken wordt.

Maar ook “skippable ads” zijn interessant om te gebruiken. Zo kunnen we erachter komen welke doelgroep je advertentie wel en welke doelgroep je advertentie niet interessant vindt. Hierdoor worden de prestaties van je Youtube advertenties nog beter.

Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

Online groei scan

Vragen? Neem contact met ons op!