Wat is Contentcreatie?

Content, content marketing en contentcreatie worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn het verschillende begrippen. Contentcreatie is wat de naam zegt; het produceren van alle communicatieboodschappen. Communicatieboodschappen zijn mogelijk in verschillende vormen, denk aan blogs, infographics, video’s, foto’s en andere visuals.

Voordelen van Contentcreatie

Razendsnel vooruit?

Neem contact met ons op!

Waarom content creëren

Tegenwoordig kun je met content een groot publiek bereiken. Met social media en websites ben je altijd online, maar op deze kanalen is content nodig om de aandacht te krijgen van jouw doelgroep. Onderscheid je met deze content van de concurrent en bouw aan jouw merk. Daarnaast kun je met content waarde bieden aan jouw doelgroep, waardoor nieuwe en huidige klanten geïnteresseerd blijven.

Vormen van contentcreatie

Content is er in vele vormen en maten. Vanuit de strategie kies je voor de vorm die ervoor zorgt om jouw doel te bereiken. Daarnaast moet je onderzoeken via welke platformen jouw doelgroep te bereiken is. Content voor social media ziet er anders uit dan content voor op jouw website. Ook zit er een verschil tussen B2C en B2B.

1. B2B contentcreatie
Business to business content heeft een andere insteek dan business to consumer. Er zijn andere behoeftes en daar moet je op inspelen met jouw content. Denk bij B2B content aan webinars, case studies, white papers en video’s.

2. B2C contentcreatie
Bereik consumenten met effectieve content als social media posts, afbeeldingen, infographics en nieuwsbrieven. Maak content altijd vanuit het doel dat je wil bereiken en tot welk gedrag jij jouw doelgroep wil activeren.

Effectieve content

Content betekent inhoud, maar dat betekent niet dat het altijd inhoudelijk is. Effectieve content zorgt voor activatie van bepaald gedrag bij jouw doelgroep. Biedt met jouw content waarde aan jouw doelgroep en behaal het maximale resultaat

Contentstrategie

Effectieve content is altijd onderdeel van een doordachte contentstrategie. De strategie komt voort uit een bepaald doel. Formuleer wat je wilt bereiken en bekijk vandaaruit wat daarvoor nodig is. Onderzoek daarbij de behoeftes en motivatie van de doelgroep.

Contentcreatie Bureau

Als partner voor contentcreatie halen we het maximale uit jouw content. Wij helpen jouw om de juiste doelgroep te bereiken en de doelgroep te activeren tot bepaald gedrag. Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van contentcreatie? Neem contact met ons op!

Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

Online groei scan

Vragen? Neem contact met ons op!
SEO scan

SEO scan

SEO scan