Microsoft Ads

Het adverteren op Bing is één van de meest vergeten kanalen om online zichtbaar te zijn. De reden? Omdat Google met stip op nummer 1 staat met bijna 94% marktaandeel. Bing is de tweede zoekmachine, met een marktaandeel van 5%. Echter, op zakelijk gebied zien we dat er vaak percentages tot 10% behaald worden. Adverteren via Microsoft Ads – voorheen bekend als Bing Ads – kan dus een interessante aanvulling zijn. Onze specialisten bedenken graag samen met jou een advertising strategie op maat, zodat jij het optimale rendement haalt uit jouw investeringen! Neem contact op met één van onze specialisten en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie of vraag vrijblijvend een gratis SEA scan aan, gemaakt door onze SEA specialisten.

Razendsnel vooruit?

Neem contact met ons op!

Wat is Bing?

Bing is, net als Google, een vindingrijke zoekmachine die je kunt gebruiken om informatie via het internet te verkrijgen. Bing is onderdeel van Microsoft. De zoekmachine geeft nauwkeurige resultaten weer op basis van jouw zoekopdracht. Bing neemt, in tegenstelling tot Google, resultaten van social media mee in het bepalen van de rankings in de zoekmachine resultaten. Bij Google wordt voornamelijk gehecht aan de kwaliteit van de inhoud (content) op een website.

Wat is Microsoft Ads?

Microsoft Ads is een advertentieplatform van Microsoft. Voorheen was het platform bekend onder de naam Bing Ads. De mogelijkheden op het gebied van zoekmachine adverteren is vrijwel hetzelfde als bij Google Ads, echter is het verschil in bereik tussen de twee advertentieplatformen erg groot. Daarom kiezen veel organisaties bij online adverteren voor Google Ads, terwijl het adverteren op Microsoft Ads een mooie aanvulling kan zijn. De advertenties via Microsoft Ads worden op de zoekmachine Bing weergegeven. Ook is het mogelijk om met Microsoft Advertising te adverteren op andere zoekmachines, zals Yahoo en AOL-zoekmachines.

Voordelen van Microsoft Ads

Er zijn meerdere voordelen te benoemen voor het inzetten van Microsoft Ads:

  • Eenvoudige synchronisatie met Google Ads
  • Een klik is (bijna) altijd goedkoper dan op Google Ads
  • Echt overal volledig zichtbaar zijn

Ben je benieuwd wat jij kan verbeteren met jouw Microsoft Ads? Neem contact met ons op en ontdek hoe jij jouw account optimaal kunt inrichten en advertenties optimaal kan laten presteren. Ook voor social media adverteren kun je bij ons terecht. Onze specialisten hebben alle online marketing skills in huis om jouw organisatie razendsnel vooruit te laten gaan!

Waarom kiezen voor Microsoft Advertising

Er zijn een aantal redenen waarom het eigenlijk niet zo voor de hand liggende Microsoft Ads een goed kanaal is om te kiezen. Als je al gebruik maakt van Google Ads is het eigenlijk een hele logische keuze om voor Microsoft Ads te gaan.

We weten dat het marktaandeel van Google veel groter is dan dat van Bing. Echter maken veel bedrijven gebruik van Microsoft Edge, waar de standaardzoekmachine is ingesteld op Bing. Daarom zien we op de zakelijke markt een groter marktaandeel voor Bing.

Doordat het mogelijk is om een Google Ads account en Microsoft Ads account aan elkaar te koppelen kunnen wijzigingen die in Google Ads gemaakt worden eenvoudig naar Bing geëxporteerd worden. Op deze manier is het onderhouden van een Microsoft Ads account minder tijdsintensief.

Omdat er een stuk minder adverteerders zijn op Microsoft Advertising, is de concurrentie lager. Omdat de advertentieplekken op basis van een veiling worden gedaan betekent dit dat er minder vaak op een zoekwoord geboden wordt. We zien dat in veel gevallen leidt tot een lagere kosten per klik. Dit betekent dus lagere kosten per verkoop of lead.

Wil jij ook weten of Microsoft Advertising een interessant advertentieplatform voor jou is? Neem dan contact met ons op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Hoe werkt adverteren op Bing?

Adverteren op Bing Ads werkt grotendeels hetzelfde als het adverteren op Google Ads. Op beide advertentieplatformen wordt er gekeken naar kwaliteitsscores en CPC (Cost Per Click). Gezien de mogelijkheid om accounts te synchroniseren en het feit dat de kosten voor het adverteren via een zoekmachine als Bing vele malen lager zijn dan adverteren via Google, is het een interessante manier om online nog meer zichtbaar te zijn.

Microsoft Ads uitbesteden

Wil je jouw Microsoft Ads uitbesteden? Dan is GetForward de juiste partner. Onze SEA specialisten hebben alle kennis in huis om jouw Microsoft Advertising account optimaal in te richten zodat jouw advertenties en campagnes optimaal zullen presteren. Zo haal je het meeste uit jouw geïnvesteerde budget! Ook voor Bing Shopping advertenties zijn wij de juiste partner. De diensten die wij naast Microsoft Ads aanbieden zijn:


Ben je klaar om vooruit te gaan? Onze SEA specialisten staan voor je klaar! Wij gaan graag de diepte met je in om te kijken waar voor jou kansen liggen. Neem contact met ons op of vraag een gratis en vrijblijvende SEA scan aan!

Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

Google Ads scan

Vragen? Neem contact met ons op!