Spotify adverteren

Pak 100 smartphones en op 40 smartphones is Spotify geïnstalleerd. Hiermee is Spotify met grote afstand van nummer twee Apple Music (4%) marktleider. Uniek van Spotify is dat je jouw doelgroep kan targeten op hun telefoon, zonder dat de boodschap op het scherm verschijnt, namelijk via audio. Wil je social media adverteren en Spotify inzetten als advertentiekanaal? Neem dan contact op en ontdek de mogelijkheden!

Razendsnel vooruit?

Wil jij je Spotify advertenties verbeteren? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden. 

Wat is Spotify advertising?

Spotify advertising omvat het adverteren op social media kanaal Spotify. Spotify is een streamingdienst voor muziek en kent momenteel meer dan 430 miljoen wereldwijde gebruikers, waarvan 5,8 miljoen Nederlandse gebruikers. Door het grote gebruikersaantal is het een interessant kanaal om op de adverteren. Adverteren op Spotify is eenvoudig. Je kunt als adverteerder aanmelden bij Spotify Ad Studio. Dit is het advertentieplatform van Spotify waarin je zelfbedienings campagnes kunt opzetten en promoten. Je kunt eenvoudig jouw gewenste marketingdoelstelling, doelgroeptargeting, campagnebudgetten en advertentievormen selecteren en campagnes in realtime volgen om de resultaten te meten

Wat zijn de voordelen van adverteren op Spotify?

Spotify adverteren biedt verschillende voordelen. Zo kun je eenvoudig een groot publiek bereiken en naamsbekendheid promoten. Aangezien Spotify een relatief prijzig kanaal is om op te adverteren is de concurrentiedruk ook lager. Andere voordelen van Spotify adverteren zijn:

  • Bereik je doelgroep op ieder moment
  • Targeting op basis van onder andere muziekstijl & smaak

Ben je benieuwd wat jij kan verbeteren aan jouw Spotify advertenties of wil je beginnen met Spotify adverteren? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

De mogelijkheden van Spotify adverteren

Je hebt als adverteerder vele mogelijkheden met Spotify adverteren. Zo kun je geheel zelf jouw marketingdoelstelling, campagnebudget, doelgroeptargeting en advertentievorm bepalen om zo een unieke en effectieve campagne op te zetten. De advertentievormen en plaats of moment van weergave waar je bij Spotify adverteren uit kunt kiezen zijn:

Met audio advertenties kun je luisteraars bereiken door middel van een audiospot met een speelduur van ongeveer 15 tot 30 seconden in combinatie met een begeleidende display-advertentie die tussen de nummers door worden afgespeeld.

Je kunt ook kiezen voor video advertenties. Video-overname advertenties bestaan uit videospots van ongeveer 15 tot 30 seconden gecombineerd met een display banner en een aanpasbare call-to-action knop zodat de betrokkenheid bij de advertentie wordt gestimuleerd. Deze video-overname advertenties worden enkel weergegeven wanneer de luisteraar actief door muziek en podcasts bladert, zodat de zichtbaarheid van jouw advertentie wordt gegarandeerd. Met gesponsorde sessies krijgen luisteraars die jouw video advertentie hebben bekeken 30 minuten luisterplezier zonder onderbrekingen.

Via Spotify Ad Studio kun je aangeven bij welke podcasts je jouw advertentie wilt weergeven. Hierbij wordt jouw audio advertentie tijdens een podcasts afgespeeld aan luisteraars.

Spotify heeft een ‘programmatic advertising suite’ waarbij je campagnes automatisch kunt laten programmeren. Deze vorm van adverteren is gebaseerd op data die door Spotify zelf wordt gegenereerd.

Een belangrijke tip voor het maken van een effectieve Spotify advertentie is dat luisteraars advertenties doorgaans beter onthouden wanneer de advertenties hun moment of omgeving herkennen. Vooral het moment van weergave is dus een belangrijk onderdeel om op in te spelen bij Spotify adverteren. Wil je meer tips over adverteren op Spotify of wil je een bureau inschakelen voor Spotify adverteren? Neem dan contact op!

Waarom kiezen voor Spotify ads?

Zoals we al eerder beschreven is Spotify momenteel marktleider als het gaat om het gebruik van streamingdiensten. Daarom is Spotify Ads, ondanks dat het wellicht niet direct in je opkomt, een belangrijk instrument in de marketingmix.

Vervolgens stellen we een marketingkalender op. We kunnen inhaken op gebeurtenissen zowel in als buiten je bedrijf. Op deze manieren zorgen we voor maximale engagement op je posts.

Het posten op sociale media kanalen is gratis. Daarom is de inzet van social marketing in veel gevallen een interessant kanaal. Je zorgt voor loyaliteit naar je huidige klantenbestand en nieuwe klanten/doelgroepen zien dat jij actief bent. Dit zorgt voor een groot vertrouwen wat het aantrekken van nieuwe klanten een boost geeft en jouw bedrijf kan groeien.

Kosten van Spotify advertising

De kosten van Spotify advertising lagen voorheen flink wat hoger dan bij andere social mediakanalen. Zo was het minimale campagnebudget bij Spotify adverteren €250. Eerder lag dit bedrag nog hoger, rond €7.500, maar Spotify heeft onlangs Spotify Ad Studio geïntroduceerd waarmee je voor elk budget een campagne kan starten om zo meer adverteerders naar het kanaal toe trekken. Het blijft een relatief prijzig advertentiekanaal, maar hierdoor heb je als adverteerder ook profijt van minder concurrentie.

Spotify adverteren uitbesteden

Wil je beginnen met Spotify adverteren maar ben je beperkt in tijd, expertise of middelen? Of ben je al actief met Spotify advertising en wil je meer uit jouw advertenties en campagnes halen? Dan is GetForward de partner die je zoekt. Als online marketing bureau zijn wij gespecialiseerd in alle facetten van online marketing, waaronder online adverteren en social media adverteren. Onze specialisten beschikken over de tijd, kennis en middelen om maximale resultaten te behalen uit jouw Spotify Ads. Ook op strategisch niveau denken we graag met je mee. We helpen je graag bij het bedenken en implementeren van een advertising strategie op maat.

Naast Spotify adverteren kun je ook Instagram adverteren, LinkedIn adverteren, TikTok adverteren, Youtube adverteren, Twitter adverteren, Snapchat adverteren, Marketplace adverteren, Pinterest adverteren en Facebook adverteren aan ons uitbesteden. Voor je het weet vlieg je de concurrentie voorbij! Ben jij klaar om vooruit te gaan? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw website.

Razendsnel vooruit?

Ben je benieuwd hoe jij maximale waarde kan creëren met het gebruik van online marketing? Neem dan contact met ons op.

Online groei scan

Vragen? Neem contact met ons op!
SEO scan

SEO scan

SEO scan