Optimaliseer je Google Ads resultaten met scripts

Als je streeft naar de optimalisatie van je Google Ads-campagnes, dan zijn scripts de geheime sleutel tot succes. Google Ads-scripts, geschreven in JavaScript, vormen een krachtige set hulpmiddelen waarmee adverteerders geautomatiseerde taken kunnen uitvoeren en hun advertentieprestaties naar een hoger niveau kunnen tillen. Of je nu worstelt met niet-werkende-pagina’s, het fijn afstemmen van biedingen of het monitoren van de concurrentie, deze scripts kunnen je campagnes stroomlijnen en versterken. Maar waar te beginnen als je nieuw bent in de wereld van scripts? Maak je geen zorgen, we zullen je 5 voorbeelden geven waarvoor je Google Ads-scripts kan inzetten.

Niet-werkende-pagina’s bijhouden

Doel: Het Linkchecker-script is bedoeld om je een melding te sturen als een link niet meer werkt zodat niemand vanuit je advertentie op een 404-pagina landt.


Gebruik: Het script controleert dagelijks alle aangesloten accounts op niet-werkende landingspagina’s. Het detecteert wanneer een advertentie naar een pagina leidt die niet (meer) bestaat, waardoor je direct op de hoogte wordt gesteld van problemen met je advertentielinks.

Heb je vragen over het inzetten van scripts?

Neem contact met ons op!

Biedingen op basis van het tijdstip van de dag

Doel: Het Uur van de dag Schema-script helpt je om biedinge te optimaliseren op basis van het tijdstip van de dag en de dag van de week.

Gebruik: Het script analyseert prestatiegegevens, zoals conversieratio’s en CTR, om te bepalen op welke momenten van de dag en de week websitebezoekers het meest converteren. Je kunt biedingen automatisch aanpassen om je advertentiebudget efficiënter te benutten.

Bijhouden van de kwaliteitsscore

Doel: Het Kwaliteitsscore-script geeft inzicht in de kwaliteitsscores van je zoekwoorden en hoe deze zich in de tijd ontwikkelen.

Gebruik: Dit script houdt dagelijks de kwaliteitsscores bij en presenteert deze in een grafiek. Het is handig om de algehele gezondheid van je Google Ads-campagnes te bewaken en te identificeren waar verbeteringen nodig zijn. Op deze manier kun jij de kwaliteitsscore in het account effectief optimaliseren met als gevolg  het verkrijgen van een voordelige CPC in de biedingen.

Analyseren welke woorden goed presteren

Doel: Het N-gram-script biedt inzicht in de prestaties van zoektermen, inclusief zoektermen die specifieke woorden bevatten.

Gebruik: Met dit script kun je analyseren hoe bepaalde woorden in zoektermen presteren en welke combinaties van woorden effectief zijn. Dit is handig om zoektermen te optimaliseren en de relevantie van je advertenties te vergroten.

Vergelijk met je concurrenten

Doel: Met het Concurrentie script kun je uitvinden op welke momenten je concurrenten adverteren.

Gebruik: Het script maakt een visualisatie van het veilinggegevens-rapport in je Google Ads account waarmee je jouw gegevens snel en eenvoudig kan vergelijken met je concurrenten. Je kunt hierdoor gericht en efficiënt concurreren.

Performance Max Search Terms Script

Doel: Hoewel Performance Max vaak goed presteert, is het onduidelijk waar deze resultaten worden gerealiseerd, dit script geeft inzichten in de search terms waar de advertenties uit jouw Performance Max campagne zijn gevonden in het zoeknetwerk.

Gebruik: Met het inzetten van dit script krijg jij een uitdraai van alle zoektermen waar jouw Pmax advertenties op gevonden zijn in het zoeknetwerk. Hierin zijn de impressies, klikken en eventuele omzet in kaart te brengen. Tevens kun jij achterhalen of er bepaalde zoekwoorden zijn die je liever uitsluit en/of toevoegt aan je Search campagnes.

Google Ads scripts succesvol inzetten?

In dit blog hebben we de kracht van Google Ads-scripts verkend en hoe ze kunnen bijdragen aan het verbeteren van je advertentieprestaties. Als je op zoek bent naar professionele begeleiding en ondersteuning bij het implementeren van deze scripts, of als je hulp nodig hebt bij het optimaliseren van je Google Ads-account, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Onze specialisten staan klaar om je te helpen bij het behalen van de best mogelijke resultaten in je Google Ads-campagnes. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen kunnen werken aan het bereiken van jouw online advertentiedoelen.

Heb je vragen over het inzetten van scripts?

Neem contact met ons op!

SEO scan

SEO scan

SEO scan