Wat is Channable en hoe kun je Channable inzetten?

Channable: de illustere tool waarmee je jouw Performance Max/Shopping campagnes naar het volgende niveau kunt tillen. In dit artikel kom je te weten wat Channable precies is, wat de voordelen zijn en hoe je deze tool slim kunt inzetten voor jouw webshop. Lees daarom vooral snel verder!

Wat is Channable?

Channable is een tool voor feed management en automatisering van de advertenties. Het platform werkt voor webshops om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen bij meerdere prijsvergelijkingswebsites, affiliate platformen en fungeert als advertentie op marktplaatsen

Channable is dus eigenlijk een schakel tussen je webshop en het kanaal waar je de feed indient. Door middel van een koppeling met je webshop worden al je producten in Channable ingeladen, waarna je de keuze hebt uit een groot aantal platformen waarvoor je een feed kan bouwen.

Heb je vragen over het inzetten van Channable?

Neem contact met ons op!

Onderdelen van Channable

Channable biedt een uitgebreide reeks tools en functies waarmee je de online aanwezigheid van je webshop aanzienlijk kunt versterken, marketingcampagnes kunt automatiseren en inzicht kunt krijgen in de prestaties van je producten op diverse platforms. Dit maakt het een waardevolle tool voor webshop-eigenaren met een groot aantal aangeboden producten. In de tool vind je:

 • De Datafeed Manager

Bekend als de Product Feed Manager binnen Channable, is de Datafeed Manager een essentieel hulpmiddel om meer zichtbaarheid te genereren voor jouw bedrijf en producten. Deze tool stelt je in staat om te adverteren op meer dan 2500 vergelijkingswebsites, affiliate netwerken en marktplaatsen. Wat het echt onderscheidt, is de automatisering ervan. Je hoeft niet langer handmatig te puzzelen met velden en factoren om jouw producten optimaal te presenteren op verschillende platforms.

 • De SEA-tool

Dit is een andere krachtige functie die inspeelt op de groeiende trend van automatisering in Google Ads. Het stelt je in staat om Dynamische Ads te creëren op basis van de producten in jouw datafeed. Deze tool zorgt er zelfs voor dat advertenties automatisch worden gepauzeerd als een product niet meer op voorraad is, waardoor je advertentiebudget efficiënter wordt benut.

Voor wie op zoek is naar diversiteit in marketingkanalen, biedt Channable ook integraties met meer dan 2500 andere platforms naast de bekende marktplaatsen zoals Marktplaats, Bol.com en Amazon. Dit stelt je in staat om jouw producten te adverteren op een breed scala aan websites en marktplaatsen, waardoor je een breder publiek kunt bereiken.

 • Orderconnecties

Met de orderconnecties-functionaliteit kun je bestellingen van verschillende export kanalen synchroniseren en koppelen aan je eigen webshop. Dit zorgt ervoor dat jouw voorraad altijd up-to-date blijft, zelfs als je actief bent op meerdere platforms, wat een naadloze winkelervaring voor jouw klanten garandeert.

 • Analytics

De Analytics functie geeft je een uitgebreid rapport waarin je de voortgang van jouw webshop en de verkoopprestaties per kanaal gedetailleerd kunt volgen. Je krijgt inzicht in alle kanalen waarop je adverteert met je producten. Deze gedetailleerde gegevens stellen je in staat om je inspanningen te optimaliseren en je omzet te verbeteren door weloverwogen beslissingen te nemen op basis van de prestaties van jouw producten op verschillende kanalen.

Benieuwd of Channable interessant is voor jouw webshop? Vraag het gerust aan één van onze Ads specialisten!

Voordelen van Channable inzetten voor je webshop

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het inzetten van Channable voor je webshop. Zo kun je een feed kan creëren die volledig losstaat van je webshop, zodat je geen aanpassingen aan je webshop hoeft te doen. Daarnaast bevat Channable een aantal andere voordelen:

 • Je kunt via Channable een feed koppelen aan het Google Merchant Center 
 • Je kunt met Channable verschillende Google Adst accounts koppelen
 • Bespaar kosten en tijd: in Channable kun je eenvoudig een datafeed aanmaken zonder technische kennis
 • Maak eenvoudig dynamische ads via de SEA tool van Channable
 • Meer dan 2.500 mogelijke platformen voor het integreren van je advertenties op marktplaatsen, waaronder bol.com en Amazon
 • Creëer vingervlug een datafeed voor je webshop als je nog geen feed hebt of wanneer deze niet genoeg informatie bevat
 • Voorkom onnodig veel fouten door geen handmatige aanpassingen te doen (vooral wanneer je veel producten hebt in je webshop)
 • Door gebruik te maken van Channable is het mogelijk om de voortgang van je webshop en de verkoop van producten voor ieder kanaal apart te tonen.
 • Krijg inzicht in de laatste E-commerce trends dankzij het uitgebreide trendrapport van Channable

Benieuwd hoe je Channable precies gebruikt en slim kunt inzetten voor jouw webshop? Neem dan eens contact op! Onze Ads specialisten vertellen je graag meer.

Kosten van Channable

Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten voor Channable. Mocht je een klein marketingbudget hebben (van c.a. €250) is het inzetten van Channable zeker van toegevoegde waarde, echter niet realistisch. 

Hier vind je het overzicht van alle prijzen en abonnementen van Channable.

Hoe werkt deze veelzijdige E-commerce tool?

Channable heeft zelf een leerschool die jou haarfijn kan uitleggen hoe je deze tool kan gebruiken, genaamd de Channacademy (briljant hè). 

Wees gerust: je hoeft geen doctoraat te halen om een goed werkend Channable account te realiseren. Je zou zonder enige technische kennis al een Channable feed kunnen inrichten. 

We raden je zelf aan om in ieder geval de ‘basic’ cursussen uit te voeren. Vooral: Basic Fundamentals, Basic Imports en Basic Feeds. Op basis hiervan kom je een heel eind. En wanneer je er niet uitkomt, kun je ons altijd raadplegen.

De Channacademy kun je hier vinden.

Channable inzetten voor jouw webshop? Wij helpen je graag vooruit

Wil jij jouw Performance Max/Shopping campagnes naar het volgende niveau tillen en Channable inzetten voor jouw webshop? Dan helpen we je graag verder. Wij zetten Channable in voor meerdere E-commerce klanten die zich bezighouden met Google adverteren op platformen als Google Shopping of andere marketplaces. 

We helpen je graag bij het inzetten van Channable door een account in te stellen, een feed aan te maken en het Google Merchant Center te koppelen aan je Channable feed. Neem contact op en ontdek vandaag nog de voordelen van het inzetten van Channable voor jouw webshop!

Heb je vragen over het inzetten van Channable?

Neem contact met ons op!

SEO scan

SEO scan

SEO scan