Goedkope Linkbuilding: 5 tips voor het verkrijgen van goedkope backlinks

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het doel van linkbuilding is om kwalitatieve links van andere websites naar jouw website te krijgen om de online autoriteit van jouw website te vergroten. Deze verwijzende links worden ook wel backlinks genoemd. Het aantal backlinks, hun relevantie en de autoriteit van de verwijzende domeinen dragen bij aan de rankings van jouw website op Google en andere zoekmachines. Het verkrijgen van backlinks kost tijd en kan hoog oplopen in kosten, wat niet altijd binnen het budget van iedere ondernemer past. Gelukkig zijn er manieren om goedkope backlinks te krijgen die de online autoriteit van jouw website kunnen verhogen. In deze blog delen we 5 tips voor goedkope linkbuilding, zodat je jouw website een boost kunt geven met een klein budget.

Heb je vragen over linkbuilding?

Neem contact met ons op!

Tip 1: Maak gebruik van gratis linkbuilding tools

Er zijn verschillende gratis linkbuilding tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van goedkope linkbuilding mogelijkheden. Zo kun je door middel van deze tools bijvoorbeeld zien welke pagina’s naar jouw concurrenten linken en of deze ook relevant zijn voor jouw website. Je kunt ook de backlinks van jouw eigen website monitoren en bijhouden of deze nog steeds actief zijn. Een aantal gratis tools zijn Linkio, Linkody en Monitor Backlinks. Daarnaast kun je jouw website autoriteit (ook wel domein autoriteit genoemd) ook regelmatig via een gratis SEO checker checken.


Tip 2: Neem contact op met potentiële partners

Soms hoef je niet ver te zoeken wanneer je een goedkope backlink wilt ontvangen. Stuur bijvoorbeeld jouw (potentiële) partners een persoonlijk bericht waarin je aangeeft waarom je graag een link naar jouw website zou willen ontvangen en wat de voordelen zijn voor beide partijen. Belangrijk is dat je niet alleen vraagt om een link, maar ook direct aangeeft wat jij hen daarvoor in de plaats te bieden hebt. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een gastblog of het delen van content op social media. Door gebruik te maken van wederkerigheid zullen partners eerder ingaan op jouw voorstel. Let op: voorkom dat je gaat link ruilen. Dit ontneemt namelijk de waarde van de link naar jouw eigen website.

Tip 3: Maak gebruik van gastblogs

Gastbloggen is een andere geweldige manier om goedkope backlinks te krijgen. Zoek naar websites in jouw branche die gastblogs accepteren en bied aan om een artikel te schrijven dat hun bezoekers zal aanspreken. Zorg ervoor dat de content relevant en waardevol is en plaats de link naar jouw website in de content met de bedrijfsnaam als anchor tekst. Op deze manier krijg je niet alleen een backlink, maar vergroot je ook jouw naamsbekendheid.

Tip 4: Creëer unieke content

Een belangrijke reden waarom andere websites naar jouw website willen linken, is omdat je unieke en waardevolle content hebt. Zorg er daarom voor dat je regelmatig nieuwe content creëert die interessant en relevant is voor jouw doelgroep. Hierbij kun je denken aan het schrijven van blogs, het maken van video’s of het delen van whitepapers en infographics. Zorg ervoor dat de content aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep en dat het onderscheidend is ten opzichte van jouw concurrenten. Ook is het belangrijk om unieke en waardevolle content te promoten, zodat het onder de aandacht gebracht wordt en het zijn waarde behoudt.

Tip 5: Verkrijg goedkope backlinks via startpagina’s

Je kunt goedkope backlinks verkrijgen via startpagina’s voor een klein budget. De links die je ontvangt zullen van startpagina’s komen met een wat lagere domein autoriteit. Echter, deze backlinks kunnen een mooi begin zijn om een sterk backlinkprofiel op te bouwen. Je kunt met deze startpagina’s het aantal verwijzende links naar je website flink laten stijgen en op deze manier investeren in goedkope linkbuilding. Je kunt via Linkbuilding Masters goedkope backlinks aanvragen op startpagina’s naar keuze.

Let op, bij het versterken van jouw backlinkprofiel is het van belang dat deze van websites komen met een hoge domein autoriteit. Hoe hoger de autoriteit, hoe meer waarde de link mee kan geven aan jouw eigen domein. Daarom zijn startpagina’s voornamelijk voordelig voor de kwantiteit, maar niet voor de kwaliteit van jouw backlinkprofiel. Vooral na de laatste update die Google heeft doorgevoerd hebben links van startpagina’s steeds minder waarde.

Linkbuilden met een klein budget

Linkbuilding is een effectieve manier om meer online autoriteit te verkrijgen voor jouw website. Echter is het wel van belang om op een juiste manier te linkbuilden. Wanneer je gebruik maakt van Black Hat SEO kan Google dit namelijk bestraffen met een penalty, met lagere rankings of zelfs een verwijdering uit de zoekmachine tot gevolg.

Onze SEO specialisten kunnen je op verschillende manieren ondersteunen in het verkrijgen van goedkope en kwalitatieve backlinks voor jouw website. Zo beschikken we over:

 • Expertise in zoekwoorden onderzoek en -analyse
  Dankzij onze expertise in het vinden van relevante zoekwoorden ten opzichte van de concurrentie op deze zoekwoorden kunnen we gericht op zoek gaan naar kansrijke backlink mogelijkheden die relevant zijn voor jouw website en jouw linkbuilding strategie.
 • Kennis van de markt en branche
  Onze SEO specialisten hebben inzicht in de markt en branche waarin jouw website zich bevindt. Zo kunnen zij de relevante domeinen vinden waarop jouw website vermeld moet worden en zorgen voor kwalitatieve backlinks.
 • Ervaring in contentcreatie
  We beschikken over de ervaring in het schrijven van hoogwaardige en relevante content voor jouw website. Door deze unieke kwalitatieve content door onze SEO specialisten te laten schrijven en/of plaatsen op jouw website en op andere websites, kun je organisch meer backlinks genereren.
 • Gebruik van tools
  Als online marketing bureau maken we gebruik van verschillende tools om goedkope linkbuilding mogelijkheden te vinden die aansluiten bij jouw doelgroep en budget. Zo kunnen we een backlink-analyse uitvoeren en deze afzetten tegen concurrenten, maar ook jouw backlinks beheren en content analyseren.
 • Beheer van backlinkprofiel
  Zoals hierboven vermeld beschikken we over tools om het backlinkprofiel van jouw website te beheren en bij te houden om ervoor te zorgen dat alle backlinks nog steeds actief en relevant zijn. We kunnen ook negatieve backlinks opsporen en deze verwijderen om jouw website te beschermen tegen een mogelijke Google penalty.

Op basis van jouw wensen, behoeften, doelgroep en budget bespreken we samen met jou de mogelijkheden. Wil jij meer informatie over goedkope linkbuilding of wil je jouw linkbuilding uitbesteden? Neem dan contact op met onze specialisten, we helpen je graag razendsnel vooruit!

Heb je vragen over linkbuilding?

Neem contact met ons op!

SEO scan

SEO scan

SEO scan