7 Tips voor productief thuiswerken

Hoe kom je vooruit als je thuiswerkt? Een vraag die je jezelf anno 2020 vast al heb gesteld. Misschien heb je voor de coronacrisis ook al een thuis gewerkt. Maar afgelopen jaar is dit massaal doorgevoerd. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen minder productief zijn als ze thuiswerken. Met de onderstaande tips kom jij sneller vooruit tijdens het thuiswerken.

1. Routine

De grootste uitdaging bij thuiswerk is de routine. Op kantoor staat de routine vast. Bij thuiswerken kan werk en privé al snel door elkaar gaan lopen. Het is voor jouw productiviteit belangrijk, om ook thuis jouw routine vast te zetten. Werk op vaste tijden en laat huishoudelijke klusjes liggen tot na werktijd. Dit klinkt natuurlijk makkelijker dan gedaan. Met de volgende tip zorg je ervoor dat je minder snel wordt afgeleid.

2. Werkplek

Een fijne en opgeruimde werkplek zorgt voor minder afleiding. Creëer een werkplek in huis, zodat je niet met je laptop op de bank of aan de eettafel beland. Dit is misschien wel een fijne plek om te zitten, maar zorgt voor meer afleiding. Bovendien is een goed bureau met een goede stoel, belangrijk om rugklachten te voorkomen. Zorg dat jouw werkplek is opgeruimd en dat je niet wordt afgeleid door spullen om je heen. Kortom kies je spot bewust en maak het gezellig!

3. Planning

Ben jij een persoon die niet graag thuiswerkt? Een duidelijke planning helpt om jezelf te motiveren. Gebruik jouw agenda om een planning in te maken en bij te houden. Werk in blokken van 2 uur en wissel af met een korte pauze. Stel daarbij een doel per blok, zodat je duidelijk weet wat je af moet hebben. Houd daarnaast een to do list bij, zodat je niks kan vergeten.

4. Verbinding

Thuiswerken kan erg saai zijn, omdat je minder met je collega’s spreekt. Plan daarom een virtuele lunch met je collega’s via Google Meet. Daarnaast is het ook handig om een communicatietool als Slack te gebruiken. Hierdoor kan je snel een vraag stellen aan je collega, zonder dat de mailboxen vol raken.

5. Vliegtuigstand

Ben je tijdens het thuiswerken al sneller afgeleid of ben je geneigd langer op je telefoon te zitten dan op kantoor? Dan is het handig om jouw telefoon op vliegtuigstand of “niet storen” te zetten. Zo ben je snel af van al die binnenkomende notificaties. Merk je dat je alsnog vaak naar je telefoon grijpt zonder reden? Leg jouw telefoon buiten handbereik. 

6. Maak een wandeling of ga sporten

Deze extra tip komt van Femke. Normaal gesproken ben je altijd even onderweg naar kantoor. Met thuiswerken is dit natuurlijk net even anders. Om je lichaam goed op te laten starten heeft het wat beweging nodig. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een klein blokje om te lopen of te sporten voor je gaat werken. Als het goed is heb je wat tijd over, want je hebt natuurlijk geen reistijd.

7. Zorg voor een leuke afwisseling

Als laatste heeft Ronald nog een tip die hij graag met jullie wilt delen! Velen zullen normaal gesproken tijdens hun werk even koffie of thee halen. En dat vaak combineren met een klein gesprekje met een collega. Kleine kans dat jij thuis een collega aan het koffiezetapparaat treft. Ga daarom een uitdaging met jezelf aan. Probeer sportieve doelen voor jezelf te zetten. Dit kan je bijvoorbeeld door een ‘plank challenge’. Elke keer dat je koffie haalt plank je een halve minuut. De tweede week doe je daar 10 seconden bij en voor je het weet kan je een minuut planken. Je kan deze challenge natuurlijk zo moeilijk maken als dat je zelf wilt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je vragen over mijn artikel, online marketing of iets anders? Ik help je graag!

Deel deze post met je netwerk!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe kunnen wij je helpen?

Sea specialist

Contact

zoekmachine optimalisatie bureau

Contentcreatie Scan

Zoekmachine adverteren bureau

Retargeting Scan

GetForward maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen wij relevante content tonen die bij je aansluit, je website instellingen onthouden en bezoekersgedrag analyseren.

Gratis google analytics ebook

GRATIS E-BOOK

Leer in 5 eenvoudige stappen hoe jij inzicht krijgt in jouw online verkeer met Google Analytics.

Vragen? Bel direct naar: +31 85 13 00 877

Of laat je telefoon nummer achter. Dan bellen wij jou binnen 2 uur!

Vragen over socials of ads? Ik help je graag!

Sea specialist

Waar kan ik je bij helpen?

Solliciteer!

zoekmachine optimalisatie bureau

Bing Ads Scan

zoekmachine optimalisatie bureau

Content Marketing Scan

zoekmachine optimalisatie bureau

Facebook Ads Scan

zoekmachine optimalisatie bureau

Instagram Scan

zoekmachine optimalisatie bureau

Snapchat Scan

zoekmachine optimalisatie bureau

LinkedIn Scan

zoekmachine optimalisatie bureau

Youtube Scan

zoekmachine optimalisatie bureau

Pinterest Scan

zoekmachine optimalisatie bureau

Spotify Scan

Zoekmachine adverteren bureau

Google Ads Scan